Quantcast
Channel: Activităţi pentru primăvară Archives - Idei pentru parinti si copii
Viewing all 51 articles
Browse latest View live

Brânduşe din hârtie creponată

$
0
0

Aceste brânduşe se fac, în teorie, destul de uşor – în practică, însă, nimic nu e atât de uşor pe cât pare. Am urmat pas cu pas instrucţiunile din cartea Flori din hârtie creponată de la editura Casa şi tot nu mi-au ieşit la fel de frumoase ca în carte, însă culoarea veselă a hârtiei a dat coşuleţului un aspect tare primăvăratic.

DSCN8184 (Large)

Pentru a le realiza aveţi nevoie de: hârtie creponată în culorile dorite, beţe de frigărui, lipici, sârmuliţă sau aţă pentru a lega petalele. Nu ştiu cât de clar va fi tutorialul meu pentru că am făcut florile mai mult seara şi nu aveam lumină pentru poze, dar iată-l:

Pentru stamine aveţi nevoie de un dreptunghi de aproximativ 4×2,5 cm de hârtie creponată galbenă. Pe o laterală se taie crestează în 6 fâşii iar aceste fâşii se răsucesc. Sper să vă daţi seama din poză, nu tăiaţi fâşiile până la capăt.

DSCN8145 (Large)

DSCN8146 (Large)

Fâşia astfel obţinută se înfăşoară pe capătul unui băţ de frigărui şi se fixează cu puţin adeziv.

DSCN8147 (Large)

Petalele se fac astfel: o fâşie de hârtie creponată de aproximativ 10×3 cm (eu le-am făcut un pic mai mari, cam de 12 x 4) se răsuceşte de două ori la mijloc, apoi se împătureşte o dată şi se răsuceşte şi celălalt capăt. Răsucirea iniţială a fâşiei va da petalei un aspect bombat. Se fac câte şase astfel de petale pentru fiecare floare.

colaj petala

Cele şase petale se aranjează în jurul staminelor şi se fixează cu sârmuliţă sau cu aţă. Mie mi s-a părut că ar fi arătat mai bine cu doar trei petale mai măricele, însă m-am chinuit să pun şase şi au ieşit cam “crăcănate”, însă tot frumoase.

DSCN8155 (Large)

Tulpina se înfăşoară cu hârtie creponată verde şi tot din hârtie creponată verde se decupează şi frunzele. Eu am făcut un aranjament într-un coşuleţ pe fundul căruia am pus burete floral pentru a le putea fixa mai bine.

DSCN8188 (Large)



Felicitare cu liliac

$
0
0

Am văzut mai demult o idee similară şi de atunci tot am vrut s-o încerc dar nu am avut un perforator floare potrivit. Între timp l-am găsit şi m-am pus pe treabă. Pentru floarea de liliac aveţi nevoie de hârtie în diverse nuanţe de mov, perforator-floare, perforator-frunză (nu e obligatoriu, frunzele se pot decupa şi de mână), lipici, o cariocă verde, carton pentru felicitare (eu n-am avut şi am folosit o coală de desen îndoită, dar s-a cam ondulat de la atât lipici). Decupaţi florile şi frunzele şi lipiţi-le pe carton. Am lucrat împreună cu Eliza dar ea, după ce a lipit câteva flori şi mai multe frunze, s-a plictisit de lipit şi s-a apucat de adăugat detalii cu carioca şi nu vă spun ce-a ieşit :-D

felicitare liliac


La mulţi ani!

$
0
0

Nu am o zi prea grozavă azi, aşa că vă rog să mă iertaţi că nu vă pot face urări încărcate de optimism când eu însămi mă scald într-o găleată de tristeţe şi pesimism. Dar vă urez o zi cu soare şi multe buchete de zâmbete de la copiii voştri, acelea sunt cele mai importante (nu că de fiecare dată când trec pe lângă florărese nu-mi doresc să mi se îndeplinească şi mie, măcar o dată, visul de a primi un braţ de lalele sau de frezii sau măcar o găleată de narcise, să-mi îngrop faţa în ele şi să simt cum miroase în paradis).

IMAG0355_1

Sursa idee bucheţel – l-am făcut aseară pentru doamna educatoare şi nu cred că s-ar fi bucurat aşa de mult de niciun alt buchet pe care i l-aş fi putut lua, am rămas surprinsă de câtă plăcere i-a făcut să-l primească, de cât l-a lăudat şi cum s-a dus şi la colega să-l arate – mai sunt şi educatoare cu suflet frumos care se bucură şi de un buchet de flori din hârtie şi nu doar de parfumuri, bijuterii din aur sau plicuri cu diverse bancnote. Iar buchetul dulce pe care i l-am comandat la Anamaria a promis că îl împarte cu cei mici. Eliza e cu adevărat norocoasă s-o aibă ca educatoare, mă bucur că primii ei ani sunt formaţi de o persoană atât de normală şi cu bun simţ care nu e adepta pedepselor, care nu îi solicită mai mult decât e cazul pentru vârsta lor şi care se străduie să nu-i traumatizeze încă din primii lor ani în învăţământul de stat. Îi mulţumesc şi îi urez şi ei la mulţi ani!


Flori de primăvară din coli de spumă

$
0
0

big_142255Am văzut la mai multe mămici din blogosferă că pregătesc cutii senzoriale (sensory bins) de primăvară pentru micuţii lor, aşa că vă prezint azi două idei de flori din coli de spumă care s-ar potrivi perfect în aceste aranjamente: o lalea şi o narcisă. Tiparele şi modul de execuţie sunt din cartea Ornamente şi jucării din foi gumate de la editura Casa, carte în care găsiţi o mulţime de modele simpatice de jucării şi decoraţiuni, alături de tiparele necesare pentru a le realiza.

Pentru flori aveţi nevoie de coli de spumă roşie, galbenă şi verde, paie de băut verzi, un adeziv puternic (am încercat cu un adeziv pentru bijuterii dar n-a mers aşa grozav, până la urmă am folosit pistolul de lipit la narcisă şi la ataşat frunzele.)

IMAG0361_1

Pentru lalea se decupează din coala de spumă cele două părţi şi se îmbină ca în imagine (la una din părţi se decupează o fantă în partea de jos, iar la cealaltă în partea de sus). Se fixează cu adeziv dacă nu stă chiar bine. Se ia paiul de băut şi i se fac în partea de sus patru tăieturi în care veţi introduce laleaua. Fixaţi cu adeziv sau cu pistolul de lipit. Decupaţi frunzele şi ataşaţi-le de pai. Dacă doriţi să înfigeţi laleaua în burete floral sau în polistiren, introduceţi în pai un băţ de frigăruie.

Pentru narcisă se decupează floarea după un tipar, apoi se decupează, cu un foarfece zimţat, o fâşie din spumă galbenă. Între zimţi se mai intervine cu foarfeca pentru a adânci despicătura. Se rulează fâşia şi se lipeşte în mijlocul florii. Paiul de băut se taie la vârf în fâşii care se presează spre exterior pentru a putea fi lipite de spatele narcisei. Se decupează şi se ataşează frunzele.

close-up flori din spuma


Săptămâna creativă – ideea 1, Obiecte decorative din hârtie

$
0
0

Începem cu aceste două gâşte cu lalele, realizate după o idee din cartea Obiecte decorative din hârtie (IC 28). Pentru ele aveţi nevoie de şablon (îl puteţi descărca de aici), carton alb pentru corp, portocaliu pentru cioc, verde pentru tulpinile şi frunzele lalelelor, negru pentru ochi şi diverse culori pentru pălării şi lalele. Se copiază şablonul din carte şi se transferă pe carton. Se decupează pălăriile, ciocurile, ochii şi labele în câte două exemplare. Pentru corpul gâştelor, se îndoaie cartonul alb şi se decupează două părţi, fără a decupa şi în partea de sus. Se asamblează după model. Pentru aripi ar fi bine să folosiţi nişte pernuţe dublu-adezive, ca să stea în relief, eu le-am lipit pur şi simplu, folosind aracet şi abia se văd. Sunt destul de mari în realitate şi am fost surprinsă să văd că în carte toate şabloanele sunt la dimensiunile lor reale şi nu necesită mărire.

Gaste_IC28

În carte mai aveţi idei şi şabloane pentru a realiza: flori, lalele cu tulpini, un măr (copac) cu fructe, o coroniţă de flori, nişte pere cu viermişori, buburuze, ghirlande de ursuleţi şi de fluturaşi, un iepuraş de Paşti cu gărduleţ şi ouă, o pereche de şoricei poznaşi, doi căţei acrobaţi, foci jucăuşe, pisicuţe albe, suport cu purceluşi, hipopotam, cutii cu ursuleţi, bufniţe, un arici şi o ciupercuţă, grajd cu căluţi, doi indieni cu corturi, un castel bântuit şi oameni de zăpadă. Aveţi idei de decorare a casei sau a sălii de clasă pentru toate anotimpurile şi sărbătorile, astfel că această carte este foarte potrivită pentru cadrele didactice. Dacă doriţi, totuşi, să măriţi şabloanele, cel mai bine e să folosiţi un copiator care măreşte şi apoi să transferaţi noul model pe carton.

big_142477

Cartea se găseşte de cumpărat pe site-ul editurii, în librăriile online şi în magazinele de hobby. Iar dacă vă tentează cartea, aşteptaţi să vedeţi şi celelalte idei, poate vă mai atrage ceva şi de acolo şi faceţi o singură comandă :-)


Săptămâna creativă, ideea 2 – Ornamente din hârtie şi mărgele termoadezive

$
0
0

Am realizat aceste flori după cartea Ornamente din hârtie şi mărgele termoadezive (IC 42) – sunt foarte uşor de făcut şi aspectul lor final este impresionant – noi le-am făcut destul de mari, dar le puteţi face mai mici şi puteţi crea un întreg buchet. Noi le vom folosi pentru a înveseli plantele verzi din ghivece.

flori din margele si hartie_ IC42

Materiale necesare: carton colorat, mărgele termoadezive (asta a fost partea preferată a Elizei), şablon rotund pentru mărgele, hârtie de mătase (asta am folosit eu, dar cred că ar merge şi hârtia creponată), aracet, beţişoare de îngheţată sau de cafea (eu am folosit unele reciclate de la Starbucks, sunt mai lungi şi mai rezistente decât cele de la Mac, de exemplu, care sunt destul de fragile şi scurte). În lipsă de beţe de îngheţată/cafea, merg şi beţe de frigărui sau crenguţe din grădină dar nu ştiu cât de bine se vor lipi.

floare mov_IC42

Primul pas e să realizaţi centrul florii – discul de mărgele. Aranjaţi mărgelele cum doriţi şi călcaţi cu fierul pentru a le lipi. Lăsaţi să se răcească. Pentru flori decupaţi cercuri din carton cu 0,5 cm mai mari decât discul din mărgele, apoi luaţi un dreptunghi de hârtie de mătase şi împăturiţi-l stil acordeon. Îndoiţi şi ajustaţi vârfurile, astfel încât să fie ascuţite. Lipiti cele două laturi care se întâlnesc în partea de sus pentru a forma jumătate de floare. La acest pas în carte scrie să mai îndoiţi încă un dreptunghi, să faceţi evantaiul şi să-l lipiţi de primul, însă este mai simplu dacă la evantaiul deja obţinut, trageţi în jos şi celelalte două laturi şi le lipiţi – se formează mult mai uşor floarea. La aceste ultime două laturi, intercalaţi şi beţişorul de cafea. Pe mijloc ea se va desface puţin, puteţi pune puţin aracet, dar oricum se va fixa după ce veţi lipi cercurile din carton şi apoi discul de mărgele. Să nu vă fie teamă să apăsaţi puţin pentru a fixa lipiciul, florile se vor desface foarte frumos. Sună complicat dar vă asigur că nu este, imediat ce veţi face una, vă veţi da seama pe loc ce şi cum trebuie făcut.

floare alba_IC42

În carte mai aveţi idei pentru a realiza: ornamente suspedante de Paşti (puişori cu ouă şi iepure), marionete din hârtie (buburuză, girafă, cal, gâscă), un calendar al zilelor de naştere, semne de carte cu mărgele, decoraţiuni pentru o petrecere cu ursuleţi, animăluţe cu surprize (din cutii de chibrituri, multe modele), ornamente colorate de primăvară (cu mărgele), o fantomă, un cozoroc amuzant, un lampion, un indian decorativ, un mobil cu rachete şi steluţe. Majoritatea sunt din hârtie, numai trei modele sunt cu mărgele, aşa că puteţi folosi cartea doar pentru modelele de hârtie, dacă nu aveţi mărgele.

big_142229

Mărgele se găsesc în diverse librării, însă cele mai avantajoase ca preţ şi cantitate sunt cele de la Ikea – Pyssla, borcanul cu mărgele costă 25 de lei, iar setul de şabloane 5 lei. Cartea costă 10,32 lei pe site-ul editurii dar o mai găsiţi şi în alte librării online şi în magazinele de hobby.


Decor de primăvară – colivie cu pasăre

$
0
0

Am văzut ideea asta de colivie pe o pagină de facebook, am salvat poza şi m-am apucat să fac şi eu, numai că prima colivie a fost un eşec total. Gratiile din carton nu stăteau cum trebuie, am folosit capsatorul să le prind şi capsele se vedeau urât şi lipisem aiurea cartonul în partea de jos. Din păcate, pe pagina respectivă de facebook (ca pe multe altele) nu se specifica sursa pozei ca să văd exact cum sunt făcute.  În mare, mă prinsesem că e nevoie de o cutie de la brânză topită sau ceva similar şi de panglici din carton dar greşeala mea a fost să fac gratie cu gratie şi nu două câte două dintr-o singură fâşie, prin urmare nu s-au curbat cum trebuie în partea de sus. Am urcat pe google poza găsită pe facebook şi am dat căutare după ea, aşa că până la urmă am ajuns şi la articolul original şi am făcut o nouă colivie care a ieşit aşa cum trebuia.

Colivie pasare

Materiale: o cutie rotundă de la brânză topită, cinci fâşii de carton cu lăţimea de 1 cm şi lungimea cât o coală A4, o fâşie de carton lungă care să se potrivească de jur-împrejurul cutiei de la brânză, scotch dublu adeziv, o clemă tip piuneză (ca acestea), aţă, tipar de pasăre (eu am găsit unul aleatoriu pe net, dar articolul original are şi el unul).

Decupaţi pasărea. Tăiaţi fâşiile de carton pentru gratii. Tăiaţi fâşia pentru partea de jos a coliviei. Luaţi un perforator şi faceţi la fiecare din cele cinci fâşii pentru gratii câte o gaură pe mijloc lor. Puneţi-le una peste alta, treceţi sfoara prin gaură,  şi apoi introduceţi şi fixaţi piuneza şi faceţi un nod sforii. Legaţi pasărea cu sfoara. Desfaceţi fâşiile de carton ca o stea, cu spaţii aproximativ egale între ele. Lipiţi la capătul fiecăreia câte o bucată de scotch dublu-adeziv. Lipiţi capetele de cutia de brânză, la distanţe egale. Pe măsură ce veţi lipi, veţi vedea că se conturează frumos colivia. La final lipiţi fâşia mai lată din carton tot cu scotch dublu adeziv.

Aceste colivii sunt perfecte pentru a decora o cameră de copil sau o sală de clasă şi cu cât sunt mai colorate, cu atât sunt mai frumoase! Eu am agaţat-o de o etajeră în camera Elizei.

decor camera

Spor la lucru, mai ales că vine week-endul!

Sursa originală


Căsuţă din sticlă de plastic pentru păsărele

$
0
0

Am văzut această căsuţă pe o pagină de facebook care prezenta lucrări realizate din materiale reciclate şi am decis s-o încerc şi eu. Am folosit o sticlă de plastic de la lapte, culori acrilice, adeziv tip prenadez, fir de rafie, mărgică, pene, panglică şi găinuşe din ceramică pentru decor.

Casuta pentru pasarele_1

Sticla se taie în trei: capacul, fundul şi o parte intermediară – depinde cât de înaltă vreţi s-o faceţi. Folosiţi o foarfecă, nu un cuţit, veţi tăia mai uşor şi mai drept. Partea intermediară se aruncă sau se fac fluturi din plastic cu ea (următorii pe lista noastră). Decupaţi uşiţa şi pictaţi cele două părţi după dorinţă. Lipiţi acoperişul de partea de jos. Decoraţi intrarea cu panglică zig-zag şi acoperişul cu firul de rafie şi mărgica. Pictaţi floricele şi buline pe acoperiş.

La final, introduceţi în căsuţă orice materiale aveţi care ar putea sugera un cuib, câteva pene şi păsărelele din ceramică.



Felicitare cu flori din foiţe de bomboane

$
0
0

Această felicitare se face extrem de uşor, nu cred că mi-a luat mai mult de câteva minute s-o fac şi e una dintre cele mai reuşite felicitări făcute de mine, aşa că dacă aveţi azi sărbătoriţi pe nume Gheorghe, Georgiana, Georgeta, le puteţi încropi o felicitare superbă care să meargă de minune alături de o sticlă de vin bun sau de o cutie de bomboane fine.

flori

Materiale necesare: foiţe de bomboane (reciclaţi de la Rafaello sau cumpăraţi ca atare), scotch dublu-adeziv, hârtie glasată autocolantă verde şi diverse culori pentru centrele florilor. Se decupează cercuri din hârtie glasată galbenă şi se lipesc în mijlocul foiţelor. Florile astfel create se lipesc cu scotch dublu-adeziv pe hârtia de felicitare. Se decupează codiţele şi frunzele din hârtia glasată verde şi se lipesc. Aşa-i că nu-i greu?

M-am inspirat dintr-o felicitare văzută pe pinterest dar acolo era realizată cu foi mari de brioşe şi florile arătau mai degrabă a ouă prăjite :-D cel puţin pe mine la asta m-a dus gândul când le-am văzut.


Tablou cu narcisă

$
0
0

Ca variaţie la florile din foiţe de bomboane am realizat această narcisă. Materiale: baza pentru tablou (în cazul meu o bucată de placaj grunduit), hârtie glasată autocolantă galbenă şi verde, o foiţă de bomboane. Se decupează floarea din hârtie galbenă, se lipeşte pe placaj iar deasupra se lipeşte foiţa de bomboane cu o bulină galbenă în mijloc. Se lipesc codiţa şi frunzele.

DSCN9433_1 (Large)

Sursa: Pinterest (acolo mijlocul narcisei era cu nasturi galbeni iar frunzele din bucăţi de farfurii verzi din carton).


Joacă şi creativitate cu ştrasuri

$
0
0

De când am văzut ştrasurile astea (“diamante” cum le-ar spune Eliza) am ştiut exact ce vreau să fac cu ele: un joc de imaginaţie similar cu cel realizat cu amprentele degetelor, adică să lipim un ştras şi în jurul lui să desenăm ceva cu o carioca. E şi mai distractiv atunci când lipeşti ştrasurile aleatoriu, dar la vreo trei dintre ele (fluturele cu inimi roşii, paharul cu îngheţată şi crabul), am trişat şi le-am lipit special ca să pot crea un anume obiect. Ştrasurile astea de la Toyscom sunt tare faine şi la un preţ bun dar folia care ar trebuie dezlipită de pe spate se dă jos foarte greu, aşa că am preferat să le lipesc direct cu aracet. Noi am folosit câte o coală de carton A3, dar puteţi folosi şi dreptunghiuri mici de carton pe care sa lipiţi un singur ştras, să îi puneţi un canaf de mărţişor şi să le dăruiţi celor dragi.

martisoare cu strasuri

Asta am făcut eu:

DSCN8689

DSCN8692

DSCN8690

DSCN8691

Şi asta e o parte din ce a făcut Eliza:

DSCN8685Între timp, Eliza a luat cutiuţa cu ştrasuri şi se joacă cu ele dăruindu-le prinţeselor de jucărie pentru rochiile lor de bal :-D Am reuşit să salvez doar floricelele mov şi albastre pe care o să le folosesc ca să fac nişte felicitări pentru 8 martie, în rest i-am lăsat ei toate “diamantele”.


Felicitare de 8 martie cu nasturi

$
0
0

Am găsit o idee drăguţă de felicitare aici, via Pinterest şi m-am gândit s-o transform într-o felicitare potrivită pentru 8 martie. Când am întrebat-o pe Eliza ce vede în poză a spus: “tu şi cu mine când ne iubim”. Chiar dacă un adult nu vede acelaşi lucru, vă garantez că un copil va vedea în această schiţă simplă o exprimare a dragostei materne. Eu am vrut să fie o mamă care îşi sărută fiica pe frunte şi asta am reuşit să transmit.

felicitare

Materiale: carton alb, ştampilă cu inimioare (sau carioca/creion colorat), doi nasturi de dimensiuni diferite, adeziv, carioca neagră – eu zic că ar merge mai bine un liner sau un pix cu gel. Ar fi ieşit mai delicată imaginea dacă aveam ceva cu vârful mai subţire. Aşa am folosit un marker pentru CD-uri şi s-a şi imprimat pe verso, nu sunt chiar mulţumită de cum a ieşit. Mai rămâne să-i puneţi un canaf de mărţişor şi aveţi o felicitare numai bună pentru 8 martie, cu un minim de materiale şi efort.

Actualizare:

Pentru că am fost rugată de mămica Olandezul Zburător să îi dau o sugestie de felicitare similară de dat unei fetiţe de către un băieţel şi care să nu sugereze nimic nepotrivit, m-am gândit la varianta de mai jos: băieţel care dă fetiţei un buchet de flori. Ca materiale, doi nasturi (roz şi bleu) şi trei paiete, plus o cariocă şi nişte adeziv.

DSCN8712

Iar Julia a transpus imaginea cu mama şi fiica într-o agrafă de păr din fetru:

agrafa de par


Felicitare de 8 martie cu creangă de liliac

$
0
0

Am creat această felicitare pornind de la floricelele mov rămase de la joaca noastră cu ştrasurile. Am căutat un carton potrivit pentru fundal dar cum stocul meu de materiale pentru activităţi e aproape de fundul sacului, nu am găsit decât un carton mov. Floricele mov pe carton mov nu mergeau, aşa că am mai scotocit şi am găsit o bucată de hârtie de scrapbooking care se potrivea perfect. Am vrut să fie o felicitare elegantă pentru că era destinată cuiva special aşa că m-am frământat mult întrebându-mă cum să fac ramura. Până la urmă am rupt o crenguţă dintr-un copac şi am reuşit să obţin rezultatul dorit.

??????????

Materiale: ştrasuri în formă de floare, o crenguţă reală, carton alb sau carton colorat cu un fundal intermediar, adeziv. Mărţişorul din poză e primit de mine şi l-am pus pentru că se potriveau floricelele de liliac cu felicitarea :)

Puteţi folosi, în loc de ştrasuri, floricele decupate cu perforatorul sau ghemotoace de hârtie creponată sau de mătase, în funcţie de vârsta copilului. Noi anul trecut am făcut o felicitare cu o creangă de liliac din floricele decupate cu perforatorul.


Felicitare de 8 martie pentru copii mai mici

$
0
0

Am găsit ideea de felicitare via Pinterest pe acest blog. Eliza a fost încântată, şi-a făcut singură-singurică felicitarea, a dus-o şi la grădiniţă să o arate educatoarei dar nu vrea s-o dăruiască nimănui (e foarte posesivă cu proiectele ei). Am folosit tempera maro şi tuşierele roz şi verde de la cartea cu amprente de la Klutz. Nu am avut ochişori mobili aşa mici (v-am spus că stau prost cu stocul de materiale), aşa că am desenat ochii cu o carioca neagră.

Felicitarea Elizei – ea a insistat că fără soare bobocii de flori nu se vor deschide şi a desenat şi un soare.

felicitare puisor eliza

Varianta mea:

felicitare fingerprint


Mini-globuri pandantiv

$
0
0

De acum am văzut aceste mini-globuri din sticlă pe pagina de facebook Creashop HobbyCrafts, m-am îndrăgostit instantaneu. Am plasat iute o comandă de două globuri şi două căpăcele dantelate (30 de lei toată comanda cu tot cu transport – atenţie, globurile şi capacele se vând separat!) şi echipa Creashop a făcut şi un efort suplimentar să-mi expedieze comanda între intervalele în care expediază de obicei, ca să se asigure că ajunge la timp la mine. Vă mulţumesc foarte mult pentru efortul făcut!

Unul dintre globuri va merge la o persoană foarte specială (îl voi decora pentru ea, dar nu vă spun cum încă, o să vă arăt rezultatul final când va fi gata) iar altul va ajunge cadou de 8 martie la o doamnă pasionată de grădinărit. În el voi pune seminţe de flori pe care destinatara cadoului să le poată planta. În poza de mai jos am pus inimioare din hârtie pentru că nu am apucat încă să cumpăr seminţele. Nu am reuşit să fac o poză care să-l pună cu adevărat în valoare pentru că îmi tot bate lumina în sticlă, dar pe site găsiţi poze mult mai concludente.

Cutiuţa în care e pozat globuleţul e decorată de mine cu tehnica şerveţelului, aşa că voi putea dărui ceva făcut de mine cu mare, mare drag.

DSCN8802_1

De menţionat că acel căpăcel nu stă bine montat, dacă vreţi să-l oferiţi cu ceva înăuntru, atunci montaţi căpăcelul temporar şi oferiţi-l într-o cutie, indicându-i destinatarului cadoului să-l lipească ulterior cu lipici pentru bijuterii. Dacă vreţi să faceţi un produs finit, lipiţi-l voi dinainte şi îl puteţi dărui şi pe lănţişor.

Pentru 8 martie nu mai aveţi timp să  le comandaţi (de fapt nici nu ştiu dacă mai au stocuri, mă gândesc că s-au vândut ca pâinea caldă) dar deja îmi imaginez ceva drăguţ pentru Paşte sau pentru ziua cuiva, pentru toamnă, pentru Crăciun :) Cred că sunt multe opţiuni pentru aceste globuleţe, iar eu plănuiesc să mai comand câteva în curând dacă vor mai fi disponibile.



Felicitare de 8 martie cu inimă

$
0
0

Această felicitare e foarte uşor de făcut, eu am descoperit-o pe Pinterest dar nu am reuşit să identific sursa originală.

Materiale: carton pentru felicitare, trei fâşii de quilling, adeziv pentru hârtie, o agrafă de birou roşie, carton alb, un ineluş de sârmă (reciclat de la un gablonţ).

??????????

Din două fâşii de quilling se rulează două cerculeţe de aceeaşi dimensiune cărora li se dă forma de picătură, apăsând cu degetele la un capăt. Din a treia fâşie se rulează un cerculeţ pe coada unei pensule, căruia i se lipeşte capătul. Cele două picături se lipesc între ele, apoi se lipeşte şi cerculeţul în mijloc. De cerculeţ se prinde ineluşul de sârmă.

DSCN8771_1

Pe cartonul de felicitare roşu se lipeşte o fâşie de carton alb decupată cu foarfeca zimţată. Fâşia se lipeşte doar la capete, ca să putem apoi prinde agrafa. Pe fâşia albă puteţi scrie o urare sau puteţi s-o lăsaţi albă.


Ghiocel din linguri de plastic

$
0
0

Săptămâna trecută educatoarea Elizei m-a rugat să caut pe internet nişte idei simple de proiecte pentru copii care să se axeze pe reciclare. Am găsit câteva dar am zis să le încerc eu mai întâi înainte să i le arăt. Prima idee pe care am testat-o (de aici) a fost acest ghiocel din linguri de plastic de unică folosinţă. Rezultatul? Unul dezastruos, nici n-am ajuns cu proiectul până la capăt. M-am tot gândit la chestia asta cu activităţile găsite pe net: unele par atât de uşoare şi totuşi, când te apuci, munceşti la ele o groază şi tot nu iese ceea ce vrei. Adevărul e că în poze toate par frumoase şi reuşite dar în realitate s-ar putea să nu fie chiar aşa. Plastilina mea era prea moale, nu stăteau lingurile înfipte în ea, paiul era prea subţire, nu susţinea toată greutatea plastilinei şi a lingurilor etc. Până la urmă am lăsat-o baltă, dar am zis să vă lansez o provocare. Dacă aveţi chef şi timp să faceţi acest proiect împreună cu copiii, trimiteţi-mi şi mie o poză să vedem cum a ieşit. Poate descoperiţi voi vreun secret pe care eu nu l-am descoperit încă despre cum se asamblează ghiocelul. Cel mai reuşit ghiocel (sau buchet de ghiocei) din linguri de plastic, primeşte un mic dar din partea mea (câteva materiale de hobby, o cărticică, o jucărioară, nu ştiu încă, depinde de “premiant”).

Spor la treabă!


Azi testăm zambile şi puişori

$
0
0

Zambilele văzute la Sakura – n-avem hârtie colorată şi nici ace de quilling, ne-am descurcat cu ce am avut. Hârtia creponată nu merge, cea normală de scris ţine destul de bine.

DSCN8923

DSCN8933

Puişorii văzuţi la Adriana. Ne-am descurcat cu cele trei ouă Kinder pe care le-am avut, nu erau suficiente pentru o coroniţă. Noroc de bulinele şi pătrăţelele adezive de la ouăle de ieri.

puisor

Nu prea seamănă copiile cu originalele dar fetiţele s-au distrat. Am mai făcut şi o mulţime de planşe origami azi, din cartea Alte peisaje origami de la ed Aramis – conţine planşe pe care se lipesc diverse elemente detaşabile, foi colorate pentru origami şi instrucţiuni detaliate pentru realizarea animăluţelor. Fetele au lipit elementele, au colorat peisajele iar eu am realizat îndoiturile. Cartea e primită mai demult cadou de Eliza dar am regăsit-o recent când i-am făcut ordine şi i-am mutat cărţile de activităţi pe birou. Mai există o carte care se cheamă Peisaje origami, tot de la Aramis, şi Eliza m-a rugat să i-o cumpăr şi pe aceea pentru că i-a plăcut mult să le facă pe acestea.

peisaje origami

Sper să stea ploaia pentru că avem pregătite şi câteva activităţi pentru afară dar momentan e noroiul până la glezne aşa că trebuie să le amânăm.


Vestitorul primăverii – mărţişorul clopoţel

$
0
0
Acest mărţişor simplu şi delicat chiar că ne vesteşte că se apropie primăvara, cu fiecare clinchet declanşat de mişcările purtătorului L-am găsit azi la Muzeul Ţăranului Român, ascuns printre multe alte mărţişoare minunate, lucrate cu migală de artizani devotaţi. E format din doi clopoţei (ca cei folosiţi la decoraţiunile de Crăciun), unul roşu şi unul […]

Felicitări cu flori din dantelă

$
0
0
Când am fost la târgul de mărţişor de la Muzeul Ţăranului am văzut nişte felicitări drăguţe care mi-au atras atenţia. Am cumpărat două şi am studiat felul în care sunt făcute şi am reuşit să produc şi eu două similare, nu la fel de frumoase dar care, cu siguranţă, pot fi îmbunătăţite. Materiale: carton negru, […]
Viewing all 51 articles
Browse latest View live